ωμος

Τενοντοπάθεια υπερακανθίου

Ελαχιστα παρεμβατικη μεθοδος
Ημερησια νοσηλεια
αμεση επιστροφη στην καθημερινοτητα
Fast track πρωτοκολλα αποκατΑστασης
Included
No items found.

Γενικά

Ο υπερακάνθιος τένοντας (εικόνες 1 και 2) αποτελεί μέρος του στροφικού πετάλου του ώμου, του οποίου η λειτουργία είναι η ανύψωση και έσω-έξω στροφή του άνω άκρου. Σε περιπτώσεις μηχανικής καταπόνησης του τένοντα, είναι δυνατό να υπάρξει ερεθισμός και δομική αλλοίωση του τένοντα με αποτέλεσμα την εμφάνιση πόνου.

Εικόνα 1. Ο τένοντας του υπερακανθίου όπως φαίνεται από εμπρός και από πίσω.
Εικόνα 1. Ο τένοντας του υπερακανθίου όπως φαίνεται από εμπρός.


Εικόνα 1. Ο τένοντας του υπερακανθίου όπως φαίνεται από εμπρός και από πίσω.
Εικόνα 2. Ο τένοντας του υπερακανθίου όπως φαίνεται από πίσω.


Κλινική εικόνα – Διάγνωση

Η τενοντοπάθεια του υπερακανθίου εμφανίζεται με πόνο στην περιοχή του ώμου που αντανακλά μέχρι και τον αγκώνα (εικόνα 3). Συνήθως παρουσιάζεται μετά από μηχανική επιβάρυνση του άνω άκρου και πολύ συχνά επιδεινώνεται κατά την διάρκεια του ύπνου.

Εικόνα 2. Περιοχή εντόπισης του πόνου σε τενοντοπάθεια του υπερακανθίου.
Εικόνα 3. Περιοχή εντόπισης του πόνου σε τενοντοπάθεια του υπερακανθίου.


Η διάγνωση γίνεται με την κλινική εξέταση. Οι απλές ακτινογραφίες, το υπερηχογράφημα και η μαγνητική τομογραφία χρησιμεύουν για την διαφορική διάγνωση από άλλες παθολογικές καταστάσεις με παρόμοια συμπτωματολογία.

Θεραπεία

Η θεραπεία είναι κατά βάση συντηρητική και συνίσταται σε πρόγραμμα αποκατάστασης με τροποποίηση των δραστηριοτήτων, αναλγητικά, φυσικοθεραπεία και ασκήσεις ενδυνάμωσης του στροφικού πετάλου και των σταθεροποιητών της ωμοπλάτης. Σε εμμένουσες περιπτώσεις είναι δυνατό να χρειασθεί ενέσιμη θεραπεία με αυξητικούς παράγοντες από ενεργοποιημένα αιμοπετάλια ή ακόμη και μηχανική αποσυμπίεση του τένοντα (ακρωμιοπλαστική) με αρθροσκόπηση του ώμου.


Επικοινωνήστε μαζί μας

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας ή επιλέξτε το παρακάτω κουμπί για να πραγματοποιήσετε απευθείας κλήση.
τοποθεσια

Άγιος Λουκάς Κλινική

Thank you!

Your message has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
1
2
3
4
5
1
"Είμαι ευγνώμων που έτυχε να γνωρίσω τον Δρ. Κουκουλιά τόσο στο γήπεδο όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος και επιστήμονας με διεθνή αναγνώριση στον τομέα του. "

Νίκος Ζήσης

2
“Του οφείλω πολλά. Χάρη στην αφοσίωση και το πείσμα του κατάφερα να επιστρέψω δυνατότερη σε αυτό που αγαπάω περισσότερο απ’ όλα, τον στίβο.”

Κέλλυ Σαμάνη

3
“Η συνδρομή του Δρ. Κουκουλιά με βοήθησε να κάνω το όνειρο πραγματικότητα. Είναι ένας εξαιρετικός γιατρός με άρτιες γνώσεις και αστείρευτη υπομονή. Μαζί του ανεβαίνεις μόνο ψηλότερα”

Ιωάννης Τερσενίδης

4
“Έχοντας τον Δρ Κουκουλιά στο πλευρό μου  νιώθω ασφαλής σε κάθε παιχνίδι. Έχει τον τρόπο για να σε καθησυχάζει και την γνώση για να σε διατηρεί υγιή.”

Vladimir Dragicevic

5
“Χαίρομαι που είχα την τύχη να συνεργαστώ με τον Δρ Κουκουλιά. Η εμπειρία του στο γήπεδο και η ικανότητά του να αντιμετωπίζει γρήγορα και αποτελεσματικά τις δυσκολίες τον καθιστούν έναν από τους καλύτερους επαγγελματίες.”

Dominic Waters

περισσοτερες παθησεισ ανα κατηγορια