Ποδοκνημικη

Αστάθεια της ποδοκνημικής

Ελαχιστα παρεμβατικη μεθοδος
Ημερησια νοσηλεια
αμεση επιστροφη στην καθημερινοτητα
Fast track πρωτοκολλα αποκατΑστασης
Included
No items found.

Γενικά

Η αστάθεια της ποδοκνημικής προκύπτει από ένα διάστρεμμα (εικόνες 1 και 2), μετά την αντιμετώπιση του οποίου παραμένει υπολειπόμενη λειτουργική χαλαρότητα του συνδέσμου. Η αστάθεια αφορά συνήθως τον έξω πλάγιο σύνδεσμο της ποδοκνημικής.

Εικόνα 1. Σχηματική παράσταση και μηχανισμός ρήξης έξω πλαγίου συνδέσμου ποδοκνημικής.
Εικόνα 1. Σχηματική παράσταση ρήξης έξω πλαγίου συνδέσμου ποδοκνημικής.


Εικόνα 1. Σχηματική παράσταση και μηχανισμός ρήξης έξω πλαγίου συνδέσμου ποδοκνημικής.
Εικόνα 2. Μηχανισμός ρήξης έξω πλαγίου συνδέσμου ποδοκνημικής.


Κλινική εικόνα – Διάγνωση

Η έξω αστάθεια της ποδοκνημικής παρουσιάζεται με αίσθημα ανασφάλειας κατά την διάρκεια δραστηριοτήτων αυξημένων απαιτήσεων και από επαναλαμβανόμενα επεισόδια διαστρέμματος. Μερικές φορές συνυπάρχει και πόνος και ύγραρθρο από συνοδές βλάβες της ποδοκνημικής.

Η διάγνωση γίνεται από το ιστορικό και την κλινική εξέταση (video 1). Οι απλές ακτινογραφίες και η μαγνητική τομογραφία χρησιμεύουν στην ανάδειξη επιπρόσθετης παθολογίας και στον καλύτερο σχεδιασμό της θεραπείας.


Video 1. Κλινική εικόνα έξω αστάθειας ποδοκνημικής.

Θεραπεία

Η θεραπεία της έξω αστάθειας της ποδοκνημικής μπορεί να είναι συντηρητική. Στην περίπτωση αυτή εφαρμόζεται ένα πρόγραμμα ασκήσεων ενδυνάμωσης των γύρω από την άρθρωση μυών καθώς και ασκήσεων ιδιοδεκτικότητας. Στις περιπτώσεις που η συντηρητική θεραπεία δεν είναι αποτελεσματική, συστήνεται η ανατομική ανακατασκευή του ραγέντος συνδέσμου (video 2). Ο χρόνος επανόδου σε αθλητικές δραστηριότητες είναι περίπου 4-6 μήνες μετά το χειρουργείο.


Video 2. Χειρουργική αντιμετώπιση χρόνιας έξω αστάθειας ποδοκνημικής.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας ή επιλέξτε το παρακάτω κουμπί για να πραγματοποιήσετε απευθείας κλήση.
τοποθεσια

Άγιος Λουκάς Κλινική

Thank you!

Your message has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
1
2
3
4
5
1
"Είμαι ευγνώμων που έτυχε να γνωρίσω τον Δρ. Κουκουλιά τόσο στο γήπεδο όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος και επιστήμονας με διεθνή αναγνώριση στον τομέα του. "

Νίκος Ζήσης

2
“Του οφείλω πολλά. Χάρη στην αφοσίωση και το πείσμα του κατάφερα να επιστρέψω δυνατότερη σε αυτό που αγαπάω περισσότερο απ’ όλα, τον στίβο.”

Κέλλυ Σαμάνη

3
“Η συνδρομή του Δρ. Κουκουλιά με βοήθησε να κάνω το όνειρο πραγματικότητα. Είναι ένας εξαιρετικός γιατρός με άρτιες γνώσεις και αστείρευτη υπομονή. Μαζί του ανεβαίνεις μόνο ψηλότερα”

Ιωάννης Τερσενίδης

4
“Έχοντας τον Δρ Κουκουλιά στο πλευρό μου  νιώθω ασφαλής σε κάθε παιχνίδι. Έχει τον τρόπο για να σε καθησυχάζει και την γνώση για να σε διατηρεί υγιή.”

Vladimir Dragicevic

5
“Χαίρομαι που είχα την τύχη να συνεργαστώ με τον Δρ Κουκουλιά. Η εμπειρία του στο γήπεδο και η ικανότητά του να αντιμετωπίζει γρήγορα και αποτελεσματικά τις δυσκολίες τον καθιστούν έναν από τους καλύτερους επαγγελματίες.”

Dominic Waters

περισσοτερες παθησεισ ανα κατηγορια